rubriek in nrc next

bron van de kunst - 2
- een rubriek in nrc next

Eind augustus 2010 stond in NRC Next-rubriek Bron van de Kunst een week lang een keuze uit mijn verzameling ansichtkaarten. Leuk, en ik vond dat de redactrice die mij telefonisch ge´nterviewd had er een goed verhaal van had gemaakt.

Half oktober was er onverwacht weer een mailtje van NRC Next met de volgende tekst:
"Beste Holly Moors,
Door de vele inzendingen voor onze rubriek Bron van de Kunst, is het niet gelukt iedereen netjes een dankwoord te sturen. Excuses daarvoor. We hebben je mail wel bewaard, omdat we vinden dat je een hele leuke verzameling hebt die heel anders is dan al het voorgaande, die wij graag een keer een week in deze rubriek zouden willen laten zien. Zou je het leuk vinden om een week lang jouw verzameling van de allerdaagse plekken te laten zien? Heb je vijf verschillende plekken die je allemaal op zo'n manier gefotografeerd hebt? Dan zouden we bijvoorbeeld elke dag twee of vier (bv alle seizoenen) foto's van dezelfde plek kunnen laten zien, en de volgende dag weer een andere plek. Het formaat voor het totale beeld in de rubriek is 104 x 104 mm op 200 dpi als Jpeg-bestand. Een nextredacteur zal dan nog contact met je opnemen om je kort naar je verzameling te vragen, zodat de rubriek elke dag van een passend stukje tekst kan worden voorzien. Graag hoor ik van je of we volgende week, of die week daarop, de rubriek met jouw verzameling kan vullen. ╔n welke vijf plekken (foto series) je dan zou willen laten zien.

Mijn verbaasde antwoord:
"Het is heel aardig dat jullie me weer in die rubriek willen hebben, en op zich zou ik dat nog wel weer leuk vinden ook, maar realiseer je je wel dat ik diezelfde rubriek al een week met mijn ansichtkaartenverzameling gevuld heb?
Mocht je dat geen bezwaar vinden, dan wil ik best nog een keer ;)

Haar antwoord:
"Beste Holly Moors,
Waarschijnlijk zal de rubriek een nieuwe invulling gaan krijgen, dus misschien dat volgende week onze laatste aflevering is. We zouden graag willen afsluiten met een knaller, vandaar dat we bij jouw verzamelingen terecht kwamen. Toegegeven, ik had me niet gerealiseerd dat jij al eerder de rubriek hebt gevuld met je verzameling. Maar de verzameling van de "niks" plekken is weer heel anders dan de ansichtkaarten. Zou je het leuk vinden om toch weer een week te vullen? Zou je vijf afleveringen kunnen maken van je verzameling, voor de vijf dagen in nrc.next?

Ik ging akkoord en stuurde linkjes door naar de betreffende pagina's (zie hieronder) met het verzoek zelf een keuze te maken (ik dacht dat een beeldredacteur beter kon inschatten wat in de krant op dat formaat tot zijn recht komt). Vervolgens werd ik gebeld door ene Ivo (wat betekent dat ik dit keer met twee andere redacteuren te maken had dan de eerste keer) die er, vind ik, een minder sterk verhaal van maakte dan de eerste keer. Ik heb een beetje de indruk dat je bij dit soort rubriekjes overgeleverd bent aan stagiares of beginnende journalisten - ik ben in ieder geval niet onder de indruk van zijn verwerking van mijn verhaal. En zelf zou ik ook andere foto's gekozen hebben, maar dat is gezeur achteraf - had ik het maar niet bij de krant moeten neerleggen.

De stukjes stonden in NRC Next van maandag 18 tot en met vrijdag 22 oktober 2010.

Suggesties die afgevallen zijn:

18 oktober 2010

19 oktober 2010

20 oktober 2010

21 oktober 2010

22 oktober 2010

 

 

terug naar de startpagina van moors magazine