de ijzeren muur - een film van mohammed alatar

de ijzeren muur

Israel heeft nu al weer een tijdje een nieuwe premier die bij Bush al de toezegging losgepeuterd heeft dat hij de grenzen tussen Israel en Palestijns gebied zelf mag gaan vaststellen. Het zoveelste dieptepunt in het IsraŽlisch-Palestijnse conflict is daarmee een feit. Europa heeft ondertussen de geldkraan naar de Palestijnen dichtgedraaid omdat Hamas de verkiezingen heeft gewonnen, terwijl dat juist een perfect moment zou zijn geweest om ervoor te zorgen dat Hamas zijn radicale trekken kwijt zou raken, en de sociale poot van die beweging wat meer gewicht te doen krijgen. Gemiste kansen. En verder bouwt Israel muren, creŽert ghetto's, spant prikkeldraad. En de wereld kijkt toe en houdt zich stil. Het drama voltrekt zich onder onze ogen en wij moeten de berichtgeving ergens achterin de krant in minimale berichtjes zoeken.

Op 7 juni wordt in Groningen de film The Iron Wall vertoond. Een film die, juist doordat we zo weinig weten van wat er allemaal gebeurt, behoorlijk schokkend schijnt te zijn.

Groningse filmpremiŤre van 'The Iron Wall' met aansluitend debat

Op woensdag 7 juni 2006 wordt in het kader van de ďZesdaagse voor Vrede en GerechtigheidĒ de Groningse filmpremiŤre gehouden van 'The Iron Wall'. Dit is een onthullende film over de feiten die een Palestijnse staat en een rechtvaardige vrede onmogelijk maken.

Aansluitend op de film wordt er een debat gehouden met onder meer Martin Sieperman van United Civilians for Peace (UCP), Max Wieselmann (voorzitter Een Ander Joods Geluid) en de Groningers Johan Feitsma en Berthe Friebel die recentelijk in de bezette Palestijnse gebieden zijn geweest.

De "Zesdaagse" is een campagneweek die wordt gedragen door organisaties en activisten in Nederland, de bezette Palestijnse gebieden en IsraŽl. De avond wordt georganiseerd door: UCP, Pax Christi, Een Ander Joods Geluid, Stichting Groningen-Jabalya, Vrouwen in het Zwart, SP ROOD en COS Groningen.

Locatie:
Wolters-Noordhoff zaal
van de Centrale Bibliotheek Groningen (Oude Boteringestraat 18).
Tijd: 19.30 tot 22.00.
Zaal open: 19.15.
De toegang is gratis.


een film van Mohammed Alatar

terug naar de startpagina van moors magazine