na de voetbalwedstrijd, die met acht-nul gewonnen werd...

special olympics
- een impressie

De Special Olympics zijn sportwedstrijden voor mensen met een verstandelijke beperking, waar ze onder meer kunnen laten zien wat ze wl goed kunnen. Het is heel speciaal om er als publiek rond te lopen en te zien hoe de sporters genieten van die twee dagen. Hier een kleine impressie van de Special Olympics op zaterdag 10 juni 2006 in Wildervank.

kogelstoter concentreert zich...

klaar voor de stoot...

en daar ging de kogel, over een respectabele afstand...

Kogelstoten in drie fasen - concentratie, aanleggen en stoten. Deze man wist de kogel over een zeer respectabele afstand te stoten.

er wordt nog even gekeken of de vingers wel achter de lijn zitten...

Hardlopen over honderd meter. Alles gaat exact volgens de regels, dus er wordt goed gekeken of alle vingers zich wel achter de lijn bevinden.

de jongste hardlopers...

De jongste hardlopers waren tussen de acht en de elf. De jongen in baan 1 (achteraan) reageerde hevig op het startschot - die herrie zag hij helemaal niet zitten.

iedereen zijn eigen starthouding...

Er stonden professionele startblokken klaar, maar daar maakte lang niet iedereen gebruik van. Iedereen had zo zijn eigen starthouding, wat het voor de toeschouwers een stuk interessanter maakte.

klaar? af!...

En er werd hard gelopen!

er werd fanatiek gevoetbald...

En vergis je niet, er werd soms behoorlijk goed gevoetbald, en in ieder geval met veel overgave. Om niet te zeggen fanatiek.

even mijn veter vastmaken...

Maar soms werd er ook doodgemoedereerd midden in de wedstrijd een veter vastgeknoopt.

voetbaldansje...

Soms is voetbal net modern ballet.

een jonge kogelwerper...

Deze jongeman kwam er aan lopen en gooide meteen de kogel. Helaas lette er nog niemand op, dus hij moest het even over doen. Gelukkig gooide hij toen nog iets verder.

verspringen...

Ook bij het verspringen bleek iedereen zijn eigen techniek te hebben. Hard aan komen lopen, stoppen en dan springen was de techniek van deze jonge man.

 

terug naar de startpagina van moors magazine