de uitslag...

een verwarrende stelling

Als krantenverslaafde heb ik niet alleen een abonnement op het Parool, maar ook een zaterdagabonnement op de Volkskrant en het Dagblad van het Noorden en een weekendabonnement op NRC Handelsblad. Via dat laatste abonnement doe ik al een tijdje mee met het Webcongres van de NRC. Iedere week krijg ik per e-mail een stelling toegestuurd met de vraag er op te reageren met "eens", "oneens" of  "geen mening". Een selectie uit de antwoorden staat elke zaterdag in de krant.

Nu hadden ze dit keer een stelling die wat dubbelzinnig was, wat mij betreft. Die stelling luidde namelijk: "Moet de koningin, als ze 70 wordt, wegens haar leeftijd aftreden?"
Als de vraag zou zijn geweest "moet de koningin aftreden?" zou het antwoord een ondubbelzinnig "ja" zijn, wat mij betreft. Hiernaast kun je lezen waarom ik dat vind. Maar het geniep zit hem in dat "vanwege haar leeftijd". Ik vind namelijk absoluut niet dat je mensen kunt verplichten met pensioen te gaan als ze dat niet willen. Mijn grote voorbeeld is de journalist Henk Hofland die bij de rechter moest afdwingen dat hij gewoon door mocht blijven schrijven. Ik lees zijn stukjes nog steeds met veel plezier.

Ik heb dus eigenlijk maar op een deel van de stelling gereageerd.

onder het kopje "eens"...

terug naar de startpagina van moors magazine