tnt postkantoor...

het ongebreidelde cynisme
van tnt post

Het staat er echt: "TNT Post heeft bij u in de buurt twee nieuwe postkantoren in een winkel geopend." Veel cynischer heb ik het nog niet meegemaakt. Want wat is het geval?

Het postkantoor in ons dorp is al een paar jaar geleden gesloten, en daarvoor in de plaats zijn er wat postagentschappen geopend in winkels, zoals de Bruna. Vorige week werd in diezelfde Bruna dat postagentschap afgebroken en opgeheven. Jawel, dat lees je goed.

Deze week is het ineens omgedoopt tot "postkantoor". Weet je wat dat inhoudt? Het betekent dat je bij de kassa van de Bruna je postzegels kunt kopen en je pakjes kunt afgeven. Punt. Oh ja, en je kunt er niet te vergeten terecht voor je kentekenregistratie, voor beltegoed en voor openbaar vervoerbewijzen. Tja. Ik hoop dat ze nog wel ergens een plek hebben vrijgehouden voor de pakketjes die de postbode niet door de brievenbus gewrikt krijgt.

Om dan kaartjes rond te sturen waarin je de inwoners van Haren oproept de opening van het "nieuwe postkantoor" te komen vieren vind ik ronduit stuitend. Afbraak presenteren als een cadeautje? Van dit soort cynisme ben ik echt niet gediend.

(HM, 1 juni 2011)

misschien vind je het leuk om bij me langs te komen?

twee nieuwe postkantoren...


 

terug naar de startpagina van moors magazine