De VVD in Drenthe, met enige voorsprong, want dit was toch wel een van de allerstompzinnigste verkiezingskreten die ik in jaren voorbij heb zien komen. Liever meer banen dan bomen. Nu zult u zeggen, okee, meer banen willen we allemaal, dat is nog niet zo’n gekke kreet, los van het feit dat we dat allemaal wel willen, een eind maken aan de werkloosheid, en dat het dus niet bepaald een uniek sellingpoint van de VVD is. Maar deze borden stonden vlakbij Vliegveld Eelde, waardoor je er zowaar een doordenkertje achter kon vermoeden, ware het niet dat dit bord overal in heel Drenthe stond opgesteld, ook langs de snelweg.

Maar dan de combinatie. Liever meer banen dan meer bomen. Dames en heren, we bevinden ons in het groene Drenthe, de provincie die het voor een groot deel moet hebben van haar rust, natuur en, jawel, het bijbehorende toerisme. Kap de bomen en je bent de banen in het toerisme gelijk ook kwijt.

Los daarvan – wat een domme combinatiekreet zeg. Als je op de VVD in Drenthe stemt weet je één ding in ieder geval héél erg zeker – je levert je onvermijdelijk over aan de Pure Domheid in het Kwadraat.

liever meer wat? 

terug naar de startpagina van moors magazine

« | »