limonade in een wijnglas, jaja...

zuivere limonade...

Een lezer stuurde ons een oude reclame op die hij gevonden had in een heel aardig boekje uit 1940 met de titel: "Aangeboden door den Bond van Speeltuinhouders en andere uitspanningen in de Noordelijke ProvinciŽn".

de bond van speeltuinhouders en andere uitspanningen...

Dit boekje werd destijds onder meer aan  basisscholen gestuurd als een soort reclame voor hun speeltuin onder het motto: 'Zoekt in den vreemde niet, wat 't eigen land U biedt'. In het boekje staat ook de nodige reclame. Natuurlijk dat je uitsluitend Keizer Barbarossa Pilsener moet drinken en dat Aco Chocolademelk de fijnste! is. Een rare advertentie is die met de tekst: 'Vraagt overal Meekma's Voorburg, Het is de fijnste!' Maar wat is in vredesnaam Meekma's Voorburg? Het wordt uit de advertentie niet duidelijk.

En als je dacht dat Hooghoudt alleen goed was in sterke drank, lees dan bijgaande advertentie maar eens. En denk erom: goedgekeurd door het laboratorium van Dr. E. Pannenborg en Dr. H.J. Doornbosch. Al geeft het te denken dat de brief ondertekend is in 1933 terwijl het boekje uit 1940 dateert.

beschonken man maakt reclame voor drank...

We hebben hier nog een paar fascinerende advertenties uit het boekje opgenomen, waarbij het toch wel te denken geeft dat de merken die echt wat meer aandacht aan hun advertenties hebben besteed allemaal verdwenen zijn, terwijl Van Nelle, die het uiterst simpel houdt, nog steeds floreert.

We vragen ons overigens ook af of de "Bond van Speeltuinhouders en andere Uitspanningen" nog steeds bestaat.

van nelle - simpeler kan het bijna niet

 

zuivere limonade...

aco chocolademerk

en met zo'n kop maakten ze reclame...

advertentiepagina

wat was meekma's voorburg in vredesnaam?

terug naar de startpagina van moors magazine