een fragment van de oude boekenkast...

operatie boekenkast

Ik ontwerp en bouw de kasten in ons huis het liefst zelf, maar toen we hier kwamen wonen hadden we nog een goede boekenkast. Ik heb er toen een kast omheen gebouwd, maar het resultaat beviel me vanaf het begin niet. Tijd dus om na tien jaar eindelijk eens een goede boekenkast te gaan bouwen. Het ontwerp is klaar, de planken zijn besteld, en tussen kerst en nieuwjaar gaan we hem in elkaar zetten. Hier laten we de oude kast nog even zien en mijn ontwerp, dat waarschijnlijk alleen voor mijzelf duidelijk zal zijn. Tussen kerst en nieuwjaar kun je hier kijken of we het voor elkaar krijgen.

boekenkast nu

Vooral dat zigzaggende stuk links vind ik mislukt, maar het effect dat ik wilde bereiken (een kast in een kast) is ook ver te zoeken. Bovendien is het tijd om een van die encylopedieŽn er eindelijk eens uit te gooien.

hoogte ruim drie meter...

Dit is de plek waar de nieuwe kast komt. Hij wordt rechts veertig centimeter diep, en helemaal links wordt hij vijftien centimeter.

het ontwerp...

Het ontwerp. Nou ja. De uitgewerkte schets ligt nu bij de Hubo, waar ze de planken voor me op maat gaan zagen. Helemaal links komt een rijtje cd's, dan een rijtje dvd's, en de rest is echt voor boeken, met helemaal rechts ruimte voor de grote boeken die je normaal nergens kwijt kunt.

bovenaanzicht

En hier het bovenaanzicht. Helaas is de kamer wat te hoog (310 centimeter) voor MDF-planken, maar ik ga de boel toch schilderen als het klaar is, dus de staande planken worden van een andere houtsoort.

 

terug naar de startpagina van moors magazine