kasten rond ramen

kasten

Kasten ontwerp en bouw ik het liefst zelf, vooral omdat je dan een kast kunt maken die precies past, en waar je ook precies de spullen in kwijt kunt die je er in kwijt wil. En het is leuk te spelen met ruimtes. Het leukst is het als een kast ervoor zorgt dat de kamer nog ruimer lijkt. Schuine planken kunnen daarbij soms verbazend goed helpen. Hier een paar voorbeelden van kasten die ik voor ons huis gemaakt heb.

detail van de kast rechts

Deze smalle kast heb ik tussen twee ramen ingebouwd. De punten wijken steeds meer terug, en beneden eindigt het zelfs met een inhammetje.

hetzelfde detail

Nog een keer hetzelfde detail, maar nu vanuit een andere hoek. Het leuke van kasten is vaak dat ze er vanuit een andere hoek toch ook weer anders uitzien.

open keukenkast

Een simpele, open keukenkast, maar verbazend effectief.

de onderste helft

De onderkant van de keukenkast. Het is verbazingwekkend hoeveel je op zo'n schuine plank kwijt kunt.

schuine plankjes

Kast die tussen de schoorsteenmantel en een raam gebouwd is, met een aantal schuine plankjes. Dat die plankjes schuin zijn valt in eerste instantie niet op, totdat je naar boven kijkt, zoals hier.

 

kast in de voorkamer

Kast in de voorkamer. Rechts een platen-cd-en-cassettebandjeskast die ik op maat maakte voor mijn vorige huis. Hier is er nog een stuk aangebouwd, maar hij is inmiddels weer te klein geworden, zoals je aan de stapels cd's kunt zien. Links een smal kastje dat precies tussen de ramen past.

audio en videohoek

Langspeelplaten, cd's, dvd's, casstetebandjes, singletjes en de geluidsinstallatie, videorecorder, dvd-speler, televisietoestel, alles in één kast. In eerste instantie allemaal perfect op maat, maar dan gaat er een versterker stuk, even later komt er een dvd-speler bij en voor je het doorhebt is het toch weer een rommeltje.

kast bij raam

Achter in onze woonkamer heb ik een kast en tafel gebouwd rond twee ramen. Ons huis is ruim tachtig jaar oud, en bleek hier toch wel behoorlijk schots en scheef te zijn. Daardoor is dit kastje bewust wat merkwaardig geworden. Kijk maar eens hoe het er van voren en van de andere zijkant uitziet:

vooraanzicht

Vooraanzicht. Hier kun je zien dat het schuiner is dan je van de linkerkant zou zeggen. De torens zijn van plaatsen waar we geweest zijn. Zo heeft iedere familie zijn eigenaardigheden.

hetzelfde kastje van rechts gezien

Nog een keer hetzelfde kastje. Vanuit deze hoek ziet het er het merkwaardigst en uit zijn verband getrokken uit, vind ik.

hoekje

Het ziet er zo wat rommelig uit, maar rond de ramen is een hoekje gecreëerd met een kast waarin kunst een plaats vond, en een tafel die ervoor zorgde dat deze dode hoek van de kamer ineens toch echt mee ging doen.

Kastje in de keuken

Kastje in de keuken met een pendanttafeltje in de bijkeuken. Een simpel schuin kastje, dat voor een optimaal gebruik van de ruimte zorgt.

 

terug naar de startpagina van moors magazine