tafeltje met slanke poten

tafeltjes

Als ik de geest heb mag ik graag meubels en andere praktische dingen (zoals klokken) in elkaar knutselen.
Zo heb ik in de loop der tijd wat tafeltjes gemaakt, die ik zelf eigenlijk nog steeds als schetsen beschouw.
Technisch gesproken is er waarschijnlijk een boel op aan te merken, maar het gaat mij dan ook echt alleen om het ontwerp. Ik laat hier wat van die tafeltjes zien. De meesten zijn een soort van salontafeltje (en ze zijn als zodanig ook in gebruik), en de laatste is echt alleen maar een schaalmodel, dat ik nooit in het groot heb uitgevoerd.

Het fotograferen van een tafeltje valt overigens nog aardig tegen. Het is net als met beelden - eigenlijk moet je er zelf omheen lopen om het echt goed te bekijken. Maar goed, je krijgt zo misschien toch een idee.

het rare-poten tafeltje

Dit is het tafeltje dat mijn kinderen het leukste vinden - ik had het idee en heb het in een middagje gezaagd en in elkaar gezet.

schuine poten naar links

Dit tafeltje vind ik achteraf iets te plomp, maar het ging er dan ook vooral om te zien of een tafeltje met die schuine poten wel stevig zou staan. En dat was geen probleem.

schuine poten naar rechts

Dit is het broertje van het witte tafeltje - hier draaien de poten de andere kant op. Ik wil nog steeds een keer een elegante versie maken.

mislukt schilderij

De foto vertekent, want de poten zitten echt recht. Dit was een mislukt schilderij (vond ik), maar als tafeltje was het meteen een groot succes.

houten letter v

Een grote houten letter V, inderdaad. Ideaal tafeltje om even een kop koffie op te zetten. Het was alleen een heel gepuzzel om hem goed stevig te krijgen. Dat lukte uiteindelijk met schuine pootjes.

hoektafel

Tenslotte drie foto's van een modelletje voor een driehoekige tafel met schuine poten. En dan heb je nog niet precies door hoe hij precies in elkaar zit, denk ik.

achterkant

driehoekige tafel

 

terug naar de startpagina van moors magazine