piramidetje

holly moors - de zwart-rood periode...

Soms voel ik de onbedwingbare neiging om dingen in elkaar te prutsen. De ene keer komt daar een klokje uitrollen, de andere keer een tafeltje, maar soms worden het ook abstracte beeldjes. Hier zet ik er een paar bij elkaar die één ding gemeen hebben - ze zijn allemaal zwart en rood.

detail

De werkwijze is meestal als volgt: ik zie een vorm, die met aan andere vorm samen een interessant beeld oplevert. De vormen worden dan aan elkaar geplakt, er wordt flinterdun papier overheen geplakt, in verschillende lagen, en dan wordt het eindresultaat geverfd. Je ziet dan niet meer waaruit het beeld is opgebouwd, maar alleen het nieuwe beeld.

detail

Kleur is niet mijn sterkste kant, dus werk ik vaak in zwartwit, maar met dit soort beeldjes geeft rood precies het goede lichtdramatische accent dat ik zoek.

stokje

brillenkoker en eetstokje

Een brillenkoker en een eetstokje. Levert toch wel een mooi spannend beeld op, vind ik zelf.

beeld

Als je weet dat het om een brillenkoker gaat kun je ook ongeveer de grootte inschatten.

beeld

Een restvorm van een uitgezaagd stuk triplex en een toevallig aanwezig leeg doosje.

mummy?

Het lijkt wel een moderne mummy, maar het is een oude versleten tandenborstel gecombineerd met een kartonnen brillenkoker.

de kop van de mummy

De kop van de "mummy"...

driepoot met pyramide

Deze is gesneuveld helaas. De pyramide die in de driepoot hing is naar beneden gedonderd doordat het touwtje knapte. De driepoot is gemaakt van drie tandenborstels. De pyramide gewoon van karton.

 

terug naar de startpagina van moors magazine