Children of the Revolution is een multiculturele Amerikaanse wereldmuziekband. Ze maken fantastische muziek en schrijven daarnaast ook nog pittige, kritische teksten. Uit “Guantanamo Bay” komen bijvoorbeeld deze regels: “Whatever happened to America? Time to rise up, take back our dignity. First we killed the red man, hung the blackman from the trees. Now we’ve locked up the Muslims, just like we did to the Japanese.”

Er wordt gezongen in het Engels, in het Spaans, in het Grieks, Frans en Arabisch. De muziek klinkt al net zo divers, van flamenco gitaren tot griekse mandolines, met uitstapjes naar Djangoland en Beatle-esque sitars. Aanstekelijke muziek, met veel plezier gespeeld, met overtuiging gezongen en avontuurlijk gearrangeerd. Luister voor dat avontuurlijke maar eens naar Jonathan, dat is het nummer waarin alles op een natuurlijke en tegelijkertijd spannende manier samenkomt, een mix van wereldmuziek, sixtiespsychedelica, reggae en jazz.

Het helpt natuurlijk als je een virtuoze gitarist hebt, een fenomenale fiddler, een fantastische percussionist en een paar geweldige zangers. Luister ook even naar het schitterende scat-fiddle duet in Minor Swing For Django. Heerlijk, heerlijk! De cd duurt ruim een uur, maar je hebt het gevoel dat deze club net zo geïnspireerd en gedreven gemakkelijk nog een uur had kunnen vullen. Een absolute aanrader.

  

terug naar de startpagina van moors magazine

»