Havana Cultura is de titel van een dubbel-cd waarop je de nieuwste generatie Cubaanse muzikanten aan het werk kunt horen. Twee generaties na de Buena Vista Social Club klinkt alles nog steeds zeer Cubaans (dus altijd swingend en zwoel), maar soms ook iets minder relaxed, een tikkeltje urgenter misschien. Op de eerste cd hoor je de band die BBC World DJ Gilles Peterson samenstelde rond pianist Roberto Fonseca. Jazzy, swingend, zwoel, Cuba.
Op de tweede cd klinkt het allemaal net wat feller, en wordt er veel gerapt. Hier hoor je Peterson’s favoriete Cubaanse artiesten van dit moment, Free Hole Negro, Doble Filo, Obsesion etc. Cubaanse hiphop vormt de kern van deze cd, met uitwaaiers naar alle kanten. Genoeg om duidelijk te maken dat de nieuwe Cubaanse generatie bijna uit zijn voegen barst van de energie en creatieve kwaliteit.
Twee fragmenten van de eerste cd met voornamelijk Latin Jazz, twee van de tweede met Cuban hiphop – en let daar vooral ook op de schitterende blazers die om de rappers heen spelen en die een speciale scherpte en kleur geven aan de muziek.

Klik op het driehoekje om het fragment te beluisteren.

 

      pa'gozar

      think twice - feat. danay & obsesion

      la revolution del cuerpo - ogguerre

      que tu te crees / doble filo feat. pepito 

terug naar de startpagina van moors magazine

»