briefboekje nummer zeven, van holly naar ruud moors en vice versa

briefboekje nummer zeven

Briefboekje nummer zeven bevat een groot aantal knipsels met verrassende onderschriften.
Het werd door Holly Moors gestart op 29 maart 1984 en door Ruud Moors op 25 mei 1984 afgesloten. Dat ging dus vrij snel.

Een briefboekje is eigenlijk nooit van begin tot eind sterk, en het is ook niet mogelijk de zwakke pagina's eruit te knippen, omdat dan het verband zoek zou zijn. Elke pagina is immers een reactie op de vorige.

De teksten zijn hier in reproductie niet altijd goed te lezen, daarom zie je de tekst verschijnen als je met de cursor op een plaatje gaat staan.

Nog meer briefboekjes:

 

de erogene zones van de vrouw - 1 de oksel

links: de erogene zones van de fantasie - 1 de eilanden  -  rechts: de erogene zones van het katholicisme - 1 de heiligen

links: de erogene zones van het katholicisme - 2 de missionarissen   rechts: de erogene zones van het katholicisme - 3 de moppen in de "katholieke illustratie"

links: de erogene zones van de humor - 1 absurditeit (ik hou niet van kaas - ik alleen van geraspte) - rechts: de erogene zones van de reclame - 1 onbedoelde humor (gave huid)

links: onbedoelde erogene zones - 1 de negerzoen  rechts: de droom van een dichter - cb vaandrager belt me vannacht - met een nieuw gedicht - terwijl hij in de gids 9/10/67 - bij zijn gedichten om niet zegt - "ik schrijf van mijn leven geen poŽzie meer" - ik zal het je even voorlezen: - op de zolder van mijn grootmoeder - ligt een oud nummer van de new yorker (k schippers) - opwindende momenten - 1 het lezen van een gedicht van k schippers

links zit een papiertje opgeplakt met het cijfer 23, en eronder de tekst: opwindende momenten 2: in je broekzak voelen en er een papiertje uithalen dat je er nooit ingestopt hebt en waarvan de herkomst je onbekend is - rechts: verrassende momenten 1: bekende mensen in onvermoede situaties (de tekenaar steinberg blijkt volgens een krantenstukje 12 procent van de disney-aandelen te hebben opgekocht)

verrassende humor in verrassend moment: saul steinberg, de rastekenaar, koopt zich in in het concern van een man die beroemd werd met het werk van anderen. De kunstenaar koopt de zaken van de zakenman die de zaken van de kunstenaar kocht! dat lijkt mij een waardig einde van dit boekje!

 

 

terug naar de startpagina van moors magazine