Mail van YourNameWebhosting

Geachte klant,

Gistermiddag even na vieren is de harde schijf gecrasht van de server waar uw website op draait. De Dell-server beschikt over een raid-1 systeem waarbij de data continu op 2 harde schijven opgeslagen wordt.
Dit heeft echter niet gefunctioneerd: een van de harde schijven was volledig leeg en de ander waar alle website data op stond, is kapot gegaan.

Gistermiddag zijn we direct naar het datacentrum gegaan en hebben geprobeerd het systeem werkend te krijgen. Toen dit niet lukte, zijn twee van onze technici naar het datacentrum gereden en hebben de hele avond tot in de nacht in het datacentrum gekeken wat er te redden viel.

Aan het einde van de ochtend hebben zij nieuwe servers klaargezet en zijn overgegaan tot het terugzetten van backups van de configuratie van de serversystemen. Verder proberen we met drie diskherstel- programma’s de data op de schijf te redden, tot nu toe zonder succes; de harde schijf lijkt op dit moment volledig onherstelbaar.

Uw pakket is een Premiumpakket en van de data van deze servers maken we geen backups, behalve van de configuratie. Daarom verzoeken wij u uw website zelf weer te publiceren. De configuratie, ftp-gebruikers, e-mailgebruikers met uw wachtwoorden zijn volledig teruggezet.

In de nabije toekomst gaat dit wel veranderen, daarom is het jammer dat het harde schijven systeem nu gecrasht is. We hebben in ons data- centrum een zogenaamde SAN draaien, dat is een systeem dat gemaakt is voor data opslag. Dat systeem wordt continu gesynchroniseerd met een tweede SAN die in ons tweede datacentrum draait. Verder wordt van deze SANs een backup gemaakt.

Uw site is sinds 14:40 u weer bereikbaar. Onze excuses voor het ongemak dat u hierdoor ondervindt. Mocht u nog vragen hebben dan horen wij ze graag.

Met vriendelijke groet,
Your Name Webhosting


 

terug naar de startpagina van moors magazine

« | »