bacterienjagers...

bacteriŽnjagers
- en andere verhalen

Ter gelegenheid van het honderdjarig bestaan van het RIVM werd een fraai oblong boek uitgegeven: BacteriŽnjagers en andere verhalen. De verhalen werden geschreven door Afke van der Toolen en geÔllustreerd door Erik Kriek. De fictieve verhalen zijn vooral spannend en niet, zoals je van het RIVM wellicht zou verwachten, droge wetenschappelijke kost. Het werk van het RIVM wordt hier op een prettige en begrijpelijke, en soms zelfs bijna spannende manier uitgelegd in een aantrekkelijk boek.

RIVM staat overigens voor Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu, een instituut dat ontstond toen het RIV, het Rijksinstituut voor Drinkwatervoorziening, en het IVA, het Instituut voor Afvalstoffenonderzoek, werden samengevoegd. Toen was het overigens nog voluit MilieuhygiŽne.

De tekenaar, Erik Kriek, heeft wel goed gekeken naar de strips van Charles Burns, maar die stijl van tekenen past heel mooi bij de verhalen die hier verteld worden, dus dat is nauwelijks een bezwaar te noemen. Het jubileumboek is een speciale uitgave, maar het is ook gewoon via de boekhandel te bestellen.

  • BacteriŽnjagers en andere verhalen geschreven door Afke van der Toolen met illustraties van Erik Kriek - RIVM - ISBN 978-90-6960-219-6

afke van der toolen

erik kriek 

tekening van erik kriek...

spannend...

fraaie illustraties

tekeningen erik kriek

© tekeningen Erik Kriek, uit BacteriŽnjagers, RIVM 2009

terug naar de startpagina van moors magazine