beautiful pigs...

prachtige varkens

Ik heb een zwak voor varkens, die ik sympathieke beesten vind zonder dat ik goed kan uitleggen waarom. Ik zat wel instemmend te knikken toen ik las wat Winston Churchill over varkens zei: "Ik hou van varkens. Honden kijken naar ons op, katten kijken op ons neer. Varkens behandelen ons als gelijken." We zijn blijkbaar niet de enigen met een zwak voor varkens, want Andy Case en Andrew Perris maakten samen een onweerstaanbaar boek over varkens.

Het heet Beautiful Pigs, en na een paar bladzijden introductie volgen er eerst een paar bladzijden met historische rassen. Die worden door tekeningen vertegenwoordigd. En dan volgt het mooiste deel van het boek, met op de linkerpagina alle relevante informatie over het betreffende varken en rechts steeds een prachtige foto van dat varken.

We hebben het dan over rassen met schitterende namen als Oxford Sandy and Black, British Saddleback, Gloucester Old Spot en British Lop, maar je hebt ook de Large White of de Spotted Swine. Bij de exotische rassen zitten een paar heel lelijke varkentjes maar ook de schattige Kune Kune. Als ik dit boek doorblader heb ik de neiging om meteen zelf varkens te gaan houden. Een heerlijk boek.

 

 

 

 

 

kune kune

gloucester old spot

alles over het varken hierboven...

foto's Andrew Parris, teksten Andy Case, uit Beautiful Pigs, Frances Lincoln Limited 2009

 

terug naar de startpagina van moors magazine