de wonderen van kousbroek

de wonderen van kousbroek

Chas Addams liet de lezer nog vrij onbekommerd kennismaken met zijn verzameling merkwaardige en opmerkelijke foto's en andere knipsels.
Rudy Kousbroek verzamelt ook al heel lang aparte foto's, maar hij presenteert ze toch iets pretentieuzer dan Addams, in een zojuist verschenen boek dat de titel Opgespoorde wonderen kreeg, met als ondertitel "fotosynthese".

Op de rechterpagina zien we steeds een foto die door Kousbroek op de linkerpagina wordt toegelicht. Ik moet zeggen dat het juist daardoor een fascinerender boek is geworden dan dat van Addams, want er zitten foto's bij waar je normaalgesproken misschien niet zo lang bij zou stilstaan, maar die door Kousbroek's bijbehorende tekst absoluut een meerwaarde krijgen. Je gaat toch beter, en ook anders, naar de foto kijken.

We laten hier een van de foto's uit het boek zien met het begin van de bijbehorende tekst. Daaronder vind je, als opwarmertje, nog een paar losse foto's uit het boek. Voor Kousbroeks begeleidende tekst zul je dan toch het boek moeten aanschaffen.

noria's...

de noria's

kousbroek's begeleidende tekst (fragment)

"die dag lazen wij niet verder"...

vliegtuig

 

terug naar de startpagina van moors magazine