gedichten van gerrit krol...

gerrit krol - dichter

Gerrit Krol is een van de interessantste schrijvers die ik ken. Nu is "interessant" een omschrijving die vaak gebruikt wordt om aan te geven dat het kwalitatief wel in orde is, maar...
Maar Gerrit Krol is niet alleen een zeer interessant schrijver, hij is ook nog eens goed, en het is een schrijver die mij regelmatig een kick bezorgt. Door zijn oorspronkelijke gedachten, door zijn voortreffelijke manier van formuleren, door zijn manier van kijken, en vooral omdat hij een schrijver in hart en nieren is. Zijn teksten lees je altijd alleen al puur voor je genoegen, en de kicks krijg je daar nog eens gratis bij.

Krol schrijft niet alleen romans, verhalen en essays, hij schrijft ook verbluffende gedichten. Het was al een behoorlijke tijd geleden dat zijn laatste dichtbundel verscheen, maar nu is er een nieuwe, die er uiterlijk niet opzienbarend uitziet, maar die deze lezer weer die ouderwetse Krolkicks gaf bij het lezen. Verder ga ik er hier niets over zeggen - ik laat alleen het eerste gedicht zien, als appetizer.

Binnenkort hier meer over Krol, en dan met name over zijn "kannibalistische" boeken, die, voor zover ik weet, uniek zijn in de literatuur.

  • Gerrit Krol - 't Komt allemaal goed - Querido ISBN 90 214 7032 2 

krolgedicht...

terug naar de startpagina van moors magazine