het honderd t-shirtsproject...

what the hell am i doing here?
- het 100 t-shirt project

Het idee is veelbelovend. Je zit voor een tijd in New Orleans, je mist sociaal contact en besluit aan mensen die je tegenkomt te vragen waar ze de hele dag aan denken maar wat ze nooit hardop zouden zeggen, en dat op een t-shirt te schrijven. Je maakt vervolgens een foto, en je vult een boekje.

Zo gemakkelijk ging het wat betreft Abram Shalom Himelstein dan ook en het levert een boekje op dat er net wat te vrijblijvend en in elkaar geflanst uitziet. Leuk ideetje, maar niet de tijd en de aandacht genomen om het uit te werken. Jammer, want zoiets is toch een gemiste kans. De teksten worden maar in een enkel geval toegelicht (en dat levert af en toe wel een aardig verhaaltje op), de foto's zijn te slordig, het boekje is slecht gedrukt en geplakt (doe het goed open en het breekt doormidden) en het geheel mist, en dat is het belangrijkste, ook maar enig spoor van urgentie.

Het werd uitgegeven door een kleine uitgeverij, Garrett County Press, die voortkomt uit de wereld van de graffiti, en misschien heeft het wel met de vluchtigheid en de ingebakken slordigheid van deze kunstvorm te maken dat alles wat deze uitgeverij uitgeeft er net iets te slordig uitziet.

De Common Folk Illustrated Journal bijvoorbeeld is een donkerbruin paperbackje (de scan hieronder is veel te oranje uitgevallen, denk eerder aan donker poepbruin) met veel lege bladzijden, afgewisseld door bladzijden met stippeltjes en vage foto's die in een lichtbruine kleur zijn afgedrukt. Die foto's zouden je moeten stimuleren om de lege bladzijden op een creatieve manier te vullen, maar ik vrees dat ze daar net niet inspirerend genoeg voor zijn. Ik laat hier rechts onderaan een van de betere foto's zien.

Een merkwaardige undergroundachtige uitgeverij dus, die een leuk en aardig ideetje al voldoende vindt. Leuk, maar net niet leuk genoeg.

common folk...

 

 

 

de uitleg...

het condoom brak...

ik haat jazz

terug naar de startpagina van moors magazine