sido martens?...

naakten

Op één en dezelfde dag kreeg ik twee Nederlandse produkten in handen die me verbaasden, omdat ik helemaal niet door had dat naakt op dit moment zo in was.

Strips in Stereo is een project waarbij veertien Nederlandse striptekenaars veertien Nederlandstalige liedjes hebben omgezet in een strip. Joost Swarte koos daarvoor Naakt en Kaal van de voor mij onbekende Leon Giesen. Dat feit op zich is grappig, maar niet opzienbarend. Maar op dezelfde dag was ik 's avonds in Oenkerk, tussen Griekenland en Turkije, voor de presentatie van het nieuwe project van Sido Martens, Naakt en Levend.

Toeval bestaat, want de twee hebben niets met elkaar te maken, maar ik vraag me wel af of we hier het begin van een nieuwe trend kunnen signaleren.

Sido Martens was vroeger een van de drijvende krachten van de enige Nederlandse folkgroep die er echt toe deed in de jaren zestig, Fungus. Hij had zijn gitaar in de wilgen gehangen tot een jaar of tien geleden, en toen kwam hij verrassend terug als gevoelig en poëtisch singer/songwriter. Hij brengt zijn albums in eigen beheer uit in oplages van honderd, die je bij hem zelf kunt bestellen. Het laatste album heet, als gezegd, Naakt en Levend, kost dertig euro, maar dan heb je er een fraai boekje met de teksten bij, plus een dvd. Ga maar eens naar de website van Sido Martens, snuffel er eens rond en beluister eens een fragment.

fraai gebonden boekje met cd en dvd...

PS Het Landgoed Stania State in Oenkerk ligt tussen twee bossen die Griekenland en Turkije heten.

naakt en kaal...

sido martens in oenkerk...

terug naar de startpagina van moors magazine