zichtbaar alleen...

zichtbaar alleen

Uitgeverij De Brouwerij is langzaam maar zeker bezig een buitengewoon interessante en mooie catalogus op te bouwen van boeken die aan allerlei verschillende disciplines raken. Zo kwamen bijvoorbeeld in Verse Taal gedichten, verhalen en muziek op een bijzonder geslaagde manier samen.

In Zichtbaar alleen kunnen we van de samenwerking tussen een fotograaf en een dichter genieten. Wouter van Heiningen heeft voor de gedichten in deze bundel de foto's van Ruben Philipsen als uitgangspunt genomen. En dat werkt.

Kijk maar naar het voorbeeld dat we hier laten zien. In het boek staat de foto mooi uitgekaderd op de rechterpagina en het gedicht links, hier zetten we ze voor het gemak onder elkaar, maar je kunt toch goed voelen hoe de foto en het gedicht elkaar versterken, hoe ze elkaar nog mooier maken. En dat is tamelijk uitzonderlijk.

Het is een prachtig mooi bijna vierkant gebonden boekje geworden met werkelijk magnifieke foto's en prachtige gedichten, en steeds weer raak je verrast door de manier waarop die twee elkaar versterken.

Het tweede deel van het boek heet De zeven hoofdzonden, en hier zijn geŽnsceneerde zwartwitfoto's (al zou je het eigenlijk donkerbruin/wit moeten noemen) de aanleiding tot gedichten. Deze foto-gedichtencombinatie is weer op een geheel andere manier aansprekend dan de serie "Zichtbaar alleen". Iets minder licht misschien.

 

 

 

 

 

 

 

foto van man boven zwembad...

het gedicht "de vergankelijkheid van het moment"...

 

terug naar de startpagina van moors magazine