heb jij dat ook?

- mario giordano
heb jij dat ook?!
-
1000 gevoelens die geen naam hebben maar die we allemaal kennen

Soms krijg je een onverwacht boek in handen waar je onverwacht een bijzonder goed humeur van krijgt. Heb jij dat ook?! is zo'n boek.

Het is eigenlijk alleen maar een opsomming van duizend gevoelens, maar bij de tweede pagina begint het al bij je te borrelen en ga je als vanzelf lachen - dit is leuk!

Mario Giordano weet precies te formuleren wat je zelf eigenlijk ook wel wist, maar waar je nooit precies de vinger op kon leggen, of waar je je nooit eerder bewust van was. Want waarom is het leuk om naar de kapper te gaan? Onder meer vanwege dat "Klaar-voor-actiegevoel als je bij de kapper naar buiten loopt". Zulke korte zinnen heeft Giordano maar nodig om de vinger precies op de juiste plek te leggen.

Wat dat betreft doet zijn lange lijst wel wat denken aan haiku's. Die weten kernachtig in drie regels een poŽtische situatie vast te leggen, maar Giordano is meestal nog beknopter, en weet exact de momenten te benoemen die je raken op een dag en waar je vaak maar al te snel aan voorbij loopt.

Grote en kleine geluksmomenten, maar ook genante ogenblikken, kleine angsten en frustraties waar je normaalgesproken nauwelijks bij stilstaat, maar die hier met een paar woorden haarscherp worden benoemd en die meestal maar al te herkenbaar zijn.

Het levert een bijzonder boek op dat van de ene kick naar de andere gaat, en waarbij je steeds de neiging hebt om te gaan voorlezen: hee, heb jij dat nou ook?

Er zitten uiteraard ook de nodige gevoelens bij die voor jou of voor mij absoluut niet opgaan, maar het zal je verbazen hoe weinig dat er blijken te zijn.

Kortom: een heerlijk boek, voor jezelf om een goed humeur van te krijgen, maar ook als cadeauboek.

het gelukzalige gevoel

verbazing en overtuiging...

stiekeme opluchting...     klaar voor actie...
 

© Mario Giordano, Heb jij dat ook?!, Maven Publishing 2014

terug naar de startpagina van moors magazine