de magie van de klik

- ori en rom brafman
de magie van de klik

Maven Publishing is een uitgeverij die het uitgeven van populair-wetenschappelijke boeken weer interessant heeft gemaakt. Populair-wetenschappelijk was een tijdlang heel erg uit, vooral omdat het te oubollig was - je ging op de hurken zitten om het geļnteresseerde publiek iets ingewikkelds uit te leggen. Maven pakt het anders aan en geeft nu al een hele reeks prikkelende boeken uit die geheel in de tijdgeest wetenschap en filosofie met elkaar verbinden op een snelle manier die prikkelt en aan het denken zet.

De Magie van de Klik gaat over een verschijnsel dat we allemaal kennen - je ontmoet iemand voor de eerste keer, maar je hebt het gevoel dat je elkaar al tijden kent. Het klikt! Toeval? We begrijpen in ieder geval niet goed hoe het werkt, en Rom Brafman, hoogleraar psychologie, en Ori Brafman, schrijver, gingen op zoek naar de verklaring van die onverwachte magie.

Ze beginnen met een paar aansprekende voorbeelden (je kunt hiernaast een voorproefje lezen, dat je wellicht nieuwsgierig genoeg maakt om het hele boek te willen lezen), beschrijven vervolgens hoe een klik werkt en gaan dan een stap verder door uit te leggen hoe je de kans op een klik aanmerkelijk kunt verhogen. En dan wordt het boek pas echt interessant, want daar lees je dingen die je leven een duwtje kunnen geven richting verdieping.

Ze blijven overigens heel nuchter en kalm schrijven over dit intrigerende fenomeen, dat er daardoor alleen maar fascinerender van wordt, en weten er spannend en humoristisch over te schrijven, met de nodige anecdotes en grappen, maar ook met opmerkingen die je even overeind doen veren omdat ze een verrassend inzicht bieden in hoe de omgang van mensen in elkaar steekt. Een open geest en aandacht voor elkaar blijken in een bepaalde setting voor iedereen een rijker leven op te leveren. Een bijzonder leuk en verrassend boek.

  • Ori & Rom Brafman - De Magie van de Klik - Maven Publishing - ISBN 978-9490-574222

de eerste ontmoeting
de zwarte amerikaan en de blanke duitse immigrant
bezielde gesprekken

© Ori & Rom Brafman

 

 


 

terug naar de startpagina van moors magazine