8 women...

8 women
- collier schorr

Collier Schorr is een opmerkelijke fotografe die een opmerkelijk fotoboek heeft gemaakt voor Mack Books. De titel is 8 Women, maar we zien in het boek ook wat mannen voorbijkomen.

Het is een intrigerend, fascinerend boek, onder meer omdat de foto's alleen maar zo goed werken door de manier waarop ze in dat boek geplaatst zijn. Het is eigenlijk onzinnig om hier drie foto's uit het boek te laten zien, want je ziet ze dan absoluut niet in hun context, en de kracht van dit boek is nu juist dat je steeds door de maker van het boek, Collier Schorr, op scherp gezet wordt - opletten, wat gebeurt hier nou precies?

In het begin zien we een zwartwit foto van een vrouw die haar sokken zit aan te trekken. Verderop in het boek komt ze nog een paar keer terug.
Er is een vrouw die uiterst geconcentreerd een microfoon op de juiste hoogte zet, er zijn foto's van foto's, er zijn collage's, tekeningen, en ze versterken allemaal het gevoel dat je naar een intiem verhaal zit te kijken waar je voor een deel alleen maar naar kunt raden.

Maar de beelden zijn vaak zo sterk dat je gefascineerd blijft kijken. En terug gaat bladeren, en langer blijft kijken, en verbanden probeert te leggen.

Een intrigerend en fascinerend boek, waarin je kunt zien wat een fotoboek kan doen, want wat hier gebeurt kun je niet bereiken door dezelfde foto's in een galerie op te hangen - het effect is juist zo groot doordat ze zo in een boek "gecomponeerd" zijn.
Bijzonder.

  • Collier Schorr- 8 Women - Mack Books - ISBN 9781907946424

keltie

collier scholl, foto

sailor...

Collier Scholl

 

terug naar de startpagina van moors magazine