bach

- govert jan bach over de
matthäus passion
-
van johannn sebastian bach
- luisterboek met 4 cd's

 

 

Nederland heeft iets met de Matthäus Passion, en dat lijkt elk jaar wel erger te worden, om het maar oneerbiedig te zeggen, want als je een uitvoering van de Matthäus Passion bij wil wonen moet je er vroeg bij zijn, en dan sta je alsnog een paar uur van tevoren in een lange rij voor de kerk te wachten omdat je daar een goed plekje wilt bemachtigen. Er worden zelfs meezing-Matthäussen georganiseerd, en dat terwijl het niet echt een eenvoudig muziekstuk is, los van het feit dat het ook nog eens een lange zit is.

Wil je iets van het geheim van de Matthäus Passion van Johann Sebastian Bach doorgronden, dan is er het vier uur durende luisterboek waarin Govert Jan Bach diepgaand ingaat op alle mogelijke aspecten van de Matthäus - op de muzikale ingewikkeldheid en gelaagdheid, over het geheim van het succes van Erbarme Dich, maar ook de geschiedenis, de tijd waarin de Matthäus Passion van Johann Sebastian Bach ontstond, waardoor je de muziek nog beter kunt plaatsen.

En hij laat voorgangers en tijdgenoten horen, vertelt over de barok, laat heel mooi de gelaagdheid van de Passion horen, heeft het over de uitvoeringspraktijk, de hertalingen en de Matthäus Passion als Nederlands cultuurmonument. En stukje voor beetje begin je dit monumentale stuk muziek wat beter te begrijpen en nog wat beter te waarderen. Uiteraard wordt dit uitgebreide "college" van Govert Jan Bach zeer ruim geïllustreerd met muzikale fragmenten. Als je volgend jaar "verrijkter" naar de Matthäus Passion wilt luisteren is dit luisterboek absoluut een aanrader.

  • Govert Jan Bach over de Matthäus Passion van Johann Sebastian Bach - met 4 cd's - Rubinstein - ISBN 978-9047-615958
  • Bestel het luisterboek hier bij een bekende webwinkel:Over de Matthäus Passion

Klik op het driehoekje om het fragment te beluisteren.

 

terug naar de startpagina van moors magazine