onderweg...

- echt gebeurd
onderweg
-
waargebeurde verhalen live verteld

echt gebeurd

 

Het idee achter "Echt gebeurd" is geniaal in zijn simpelheid: je vraagt mensen voor een publiek een waargebeurd verhaal te vertellen, en het publiek luistert daar aandachtig naar. Je zou denken dat je dan meteen een vorm van stand-up comedy krijgt als het gepresenteerd wordt door Paulien Cornelisse en Micha Wertheim, maar dat is toch niet helemaal waar. Er zitten zeker hilarische verhalen tussen, vooral als het thema, zoals nu, reizen is, maar je krijgt hier bijvoorbeeld ook het verslag van een jongen die op "opbouwmissie" naar Afghanistan ging, en die daar een bloedstollend kippenvelverhaal over vertelt. Hij probeert er wel af en toe een grapje in te brengen, maar je moet bij zijn heftige verhaal toch ook wel een paar keer slikken.

Het verhaal van Paulien Cornelisse, over de engste nacht die ze ooit heeft meegemaakt, op IJsland, is dan weer vooral een hilarisch stukje stand-up comedianship van hoog niveau, en tussen die twee uitersten bevinden de verhalen op dit tweede deel in de reeks Echt gebeurd zich. Ook hier weer verhalen van gewone mensen en twee prachtige fragmenten uit puberdagboeken, net zoals op het eerste deel in de reeks, dat overigens terecht de Storytel Luisterboek Award 2014 won.

Twee en een half uur lang wordt hier bewezen hoe krachtig een goed verhaal kan zijn, want je hangt gewoon ouderwets aan de lippen van de verteller, net zoals luisteraars vroeger naar hoorspelen zaten te luisteren bij de radio. Dat er nog maar vele delen mogen volgen!

Klik op het driehoekje om het fragment te beluisteren.

 

terug naar de startpagina van moors magazine