bruce springsteen tribute

for you 2
- a tribute to bruce springsteen
- americana made in italy

 

 

Het allereerste tribute-album voor Bruce Springsteen kwam verrassend genoeg uit ItaliŽ, en het krijgt nu een vervolg. Het tweetje achter de titel For You verwijst niet alleen daarnaar, want het is ook een dubbel-cd geworden. Meestal ben ik wat huiverig als het om tribuutplaten gaat, want vaak blijven die steken in een slaafs enthousiasme waarbij de kwaliteit van het werk van de meester meestal in de verste verte niet benaderd wordt. Het enthousiasme waarmee het allemaal gebracht wordt maakt vaak wel wat goed, maar in de meeste gevallen kun je toch beter bij de Boss zelf terecht.

Dit tribute, For You 2, heeft ook zijn mindere momenten, met name als de artiest probeert Springsteen zo goed mogelijk na te doen. Wordt dat idee wat losgelaten, dan is het bij vlagen verrassend goed, en op sommige momenten zelfs verbluffend gedreven en geÔnspireerd. Dan veer je echt op als luisteraar, zoals bij Factory, met een van Muddy Waters geleende riff, dat hier door Daniele Tenca zo goed gedaan wordt dat je de Boss zelfs even helemaal vergeet. Klasse! En zo zijn er nog behoorlijk wat meer van dit soort doorleefde, gepassioneerde uitvoeringen van Springsteenliedjes te horen.

Het mooie is daarbij ook dat er niet gekozen is voor de bekendste nummers, maar juist voor de uitstekende, maar iets obscuurdere songs, die net iets meer de sfeer van de eenzame snelweg uitademen dan die van New York. Zo maakt dit verrassend goede tribute je ook nog eens nieuwsgierig naar de minder bekende albums van Springsteen. Een aanrader.

  • For You 2 - A Tribute to Bruce Springsteen - Route 61 Music DTCDA005-2

Klik op het driehoekje om het fragment te beluisteren.

 

terug naar de startpagina van moors magazine