city lights

ashtraynutz
- city lights ep

 

 

Ashtraynutz is de band van JoŽl Gaerthť, de tweelingbroer van Tess, van Tess and the Chiefs waarin hij een van die Chiefs was. Gitarist Dusty Ciggaar is hier ook weer van de partij (wat in dit geval wil zeggen dat hij samen met JoŽl veel van de nummers samen schrijft), terwijl de gitarist die je hier hoort Nick Croes is. De broer van Dusty, drummer Darryl Ciggaar doet hier wel weer mee, en je hoort dezelfde basgitarist (Bill Mookhoek), en op keys Joel Dieleman - het blijft een mooie vorm van kruisbestuiving.

Tess zingt hier tweede stem, maar JoŽl laat hier vooral horen dat hij als zanger toch echt een andere kant op wil dan zijn zus. Een wat rauwere kant, waarin hij zijn iets ongeschooldere, ietwat rasperige stem een mooie hoofdrol laat spelen.

Hij laat hier, op de debuut-ep van Ashtraynutz, met vier nummers, horen dat we er een fenomenale jazzy rock- en popband bij hebben in Nederland, eentje die moeiteloos soul, hiphop en R&B door de muziek weet te mixen, en die met schijnbaar gemak staat te swingen. En die het bovendien live weet waar te maken. Kijk maar eens naar de filmpjes op de site van de band.

Klik op het driehoekje om het fragment te beluisteren.

 

terug naar de startpagina van moors magazine