live at worm...

banabila, mens en douma live
- at worm, april 2014

 

 

Michel Banabila en Radboud Mens leverden de muziek, Marco Douma zorgde voor de videobeelden bij de liveshow die ze opnamen op 12 april 2014 in WORM (het Instituut voor Avantgardistische Recreatie!) in Rotterdam. Het is één uitgesponnen muziekstuk van ruim vijftig minuten geworden, dat je kunt beschouwen als een kleine symfonie van deze tijd.

Het stuk bestaat uit de volgende acht stukken, die naadloos aan elkaar gelast zijn: The Late Hour, 47 Voice Loops (in opnieuw een nieuwe versie), Interference, TicTac, Near Snot Rot, Light is Everywhere, In Other Words en Voltage Voltage Remix. Ingetogen soms, en klein, en soms uitbundig, maar de onderliggende spanning is er altijd. En het knappe is dat ook in deze live uitvoering de spanningsboog perfect in balans is. Je blijft als luisteraar bijna met ingehouden adem luisteren hoe ze bepaalde stukken in balans weten te houden of te brengen.

Je kunt het album voor 5 euro (of meer) aanschaffen bij de bandcampsite van Radboud Mens, en dat is een absolute aanrader, want dit is een brok muziek dat bij elke draaibeurt beter wordt, en waarbij je je afvraagt hoe het mogelijk is dat twee mannen samen live in één totaalstuk zoveel raffinement en subtiele details weten te krijgen terwijl het toch als één organische compositie klinkt. Meesterlijk!

Klik op het driehoekje om het fragment te beluisteren.

 

terug naar de startpagina van moors magazine