the beautiful old

- marsteller & rhodes present
the beautiful old
- turn-of-the-century songs
- music production by gabriel rhodes with featured artists

 

 

Verzamelalbums zijn lang niet altijd even interessant, maar het project The Beautiful Old van Paul Marsteller en Gabriel Rhodes is veel leuker dan je op het eerste gezicht zou denken. Het gaat om liedjes van minstens een eeuw oud. Het hoesje heeft het over "turn-of-the-century"-songs, maar het oudste liedje hier is van 1805, er zit er eentje uit 1827 bij, en de rest is inderdaad van rond de eeuwwisseling (van de vorige eeuwen dan, het jongste liedje is van 1910).

Negentien liedjes hebben de twee uitgekozen, waarvan de bladmuziek uit die tijd beschikbaar was, en de arrangementen werden zorgvuldig zo gemaakt dat ze ook toen al zo gespeeld hadden kunnen worden. Toen werden er de juiste mensen bij gezocht, en dat werden niet de minsten, want Garth Hudson (van The band) speelt hier bijvoorbeeld piano en accordeon en voegt daarbij een bijzondere energie toe aan elke uitvoering waar hij op meespeelt.

Verder horen we Richard Thompson, Christine Collister, Jimmy LaFave, Graham Parker, de fantastische fifddler John McCusker, Heidi Talbot, Dave Davies, Eric Bibb, Kimmie Rhodes, Carrie Elkin, Will Sexton, Jolie Goodnight en nog veel meer topartiesten, die allemaal met hoorbaar veel plezier en overtuiging dit oude materiaal tot leven brengen.

Er zitten een paar bekende traditionals bij als Silver Dagger of "After The Ball", maar hier hoor je vaak nog wat stukken tekst die je normaal niet hoort. En er zijn heel wat liedjes te horen die volstrekt vergeten leken te zijn. Mooie uitvoeringen, mooie arrangementen, mooi album.

  • Marsteller & Rhodes present The Beautiful Old - Turn-of-the-century songs - Doubloon Records - distr Hemifran

Klik op het driehoekje om het fragment te beluisteren.

 

terug naar de startpagina van moors magazine