jubilee

the deep dark woods
- jubilee

 

 

The Deep Dark Woods is een rootsy countryrockband uit Sakatchewan in Canada, die meestal wat donkere, sombere liedjes zong en speelde. Op hun vijfde album is de muziek wat energieker en pittiger geworden, zijn de arrangementen ook wat doorwrochter en is de muziek al met al nog een slag doorleefder geworden. Kortom - de band is nog weer wat beter geworden.

Denk bij Deep Dark Woods aan The Band, aan de vroege Neil Young of aan de Jayhawks, maar vergeet dat dan ook meteen maar weer, want deze band doet geheel haar eigen ding - de elementen zijn er wel - de instrumentatie, het lekker vette orgel de heerlijk scherpe elektrische gitaren en de zang, maar ze maken er gelukkig hun eigen muziek mee, en maakten met Jubilee, hun vijfde album, een ouderwets groeiplaatje.

Een groeiplaatje is een album dat in eerste instantie een tikje tegenvalt - in dit geval klinkt het soms wat hol of wat slecht geproduceerd, maar na twee keer draaien hoor je dat niet meer, en hoor je alleen nog die schitterend in elkaar grijpende arrangementen, die soms merkwaardige samenzang en die prachtige liedjes die almaar beter blijken te worden. Een aanrader dus.

Klik op het driehoekje om het fragment te beluisteren.

 

terug naar de startpagina van moors magazine