tom t hall...

twee oude rotten
- tom t hall en don williams

don williams

 

Tom T Hall en Don Williams zijn hele grote namen in de Country & Westernwereld. Mannen die op hun oude dag niks meer hoeven te bewijzen en dus gewoon kunnen doen wat ze zelf leuk vinden. Dat levert dan ook verrassend leuke plaatjes op.

Tom T Hall - A gift from Tom T Hall: Tom T Hall sings Miss Dixie & Tom T

Dit album is eigenlijk Hall's tribuut aan de helden van de bluegrass, en hij staat hier dan ook met een magnifieke bluegrassband te spelen, en zingt een aantal verhalende liedjes die hij samen met zijn vrouw Dixie  ("Miss Dixie") schreef. Hij had zijn muzikale loopbaan eigenlijk al afgeschreven, maar dit schreven en zongen ze nog even voor hun eigen plezier, na hun zeventigste, en dat hoor je eraan af. Een verrukkelijk album.

Don Williams - And So It Goes

Ook Don Williams is de zeventig al ruim gepasseerd, en ook hij staat bekend als uitmuntend songwriter (Johnny Cash, Waylon Jennings en Kenny Rogers namen onder meer nummers van hem op), maar persoonlijk vind ik zijn liedjes wat zoeter en oppervlakkiger dan die van Hall, hoewel die soms ook wat aan de weeŽ kant kan zitten. Williams zingt hier overigens vooral werk van anderen, en wordt onder meer bijgestaan door Alison Krauss (te horen op I just come here for the music) - dit heeft meer een echte countrysound, en daar moet je van houden. Kwalitatief dik in orde.

Klik op het driehoekje om het fragment te beluisteren.

 

terug naar de startpagina van moors magazine