if i needed someone

Begin jaren zestig, de heren zijn nog keurig in driedelig pak (Allan Clarke zelfs met vestzakhorloge). Let ook even op het kapsel van Graham Nash, links voor, en het al dunner wordende haar van drummer Bobby Elliott. Het is interessant om zijn hoofdbedekking te volgen door de jaren heen. If I needed someone was een nummer dat ze gekregen hadden van George Harrison, en dat ze eigenlijk niet konden weigeren omdat de Beatles op dat moment waanzinnig populair waren, maar het was de eerste keer in lange tijd dat een Hollies-single niet in de top tien kwam, terwijl hun zelfgepende b-kant eindeloos veel beter was.

carrie anne

De pakken zijn anderhalf jaar later definitief verdwenen, en Bobby Elliott draagt steevast een pet om zijn kaalheid te verbergen. De Nederlandse platenmaatschappij is wel erg slordig en heeft blijkbaar een stagiaire het hoesje laten maken, want los van het wel erg slordige tekenwerk staat er een nogal storende fout in de tekst – sings in plaats van signs.

i can't tell the bottom from the top

Graham Nash was naar Amerika vertrokken om met CSN&Y een succesvolle band te starten, en hij was verbaasd dat de Hollies het zonder hem nog steeds fantastisch bleven doen. Gitarist Tony Hicks, zanger Allan Clarke en drummer Bobby Elliott vormen de harde kern van de band en Bobby gaat nu ook hoeden dragen.

amnesty

Bobby is de hoeden en petten een beetje zat en gaat nu pruiken dragen, maar dat is niet bepaald een verbetering.

if the lights go out

In 1983 was er een korte reünie van vier van de originele Hollies, met Graham Nash dus, maar dat leverde eigenlijk hun minst interessante plaat op, met veel synthesizers, en een kleine Amerikaanse hit (Stop in the name of love). Dit is de enige keer dat we Bobby Elliott gewoon met zijn kale hoofd zien.

this is it

We zijn nu in 1987, en ze staan met zijn drieën op de voorkant van het hoesje. Op de achterkant zie je dat de band uit nog drie andere leden bestaat, maar deze drie vormen duidelijk de kern van de Hollies en dat willen ze weten ook.

Overigens bestaat de band nog steeds, al is zanger Allan Clarke met pensioen (hij wou liever voor zijn zieke vrouw zorgen). Van de originele Hollies zijn nu alleen Bobby Elliott en Tony Hicks over.