borneo mint shave

king pug
- borneo mint shave

king pug

 

King Pug is een Brits duo, elektrische gitaar en drums, en dan maar loos - pure rock. De gitarist neemt de solozang voor zijn rekening, er wordt af en toe ook nog een mondharmonica in de strijd gegooid, maar de adrenaline stroomt vooral doordat drums en gitaar een stevige gevecht aangaan om zo fel mogelijk een liedje neer te knallen.

Bluesrock is het eigenlijk wat ze spelen, en op hun debuutplaat Borneo Mint Shave vind je maar één cover, Mojo Working, maar daar kun je meteen wel heel goed horen hoe goed deze jongens zijn, want ze maken er in ieder geval hun eigen nummer van, en het knalt eruit. Gitarist Dave Wilkinson kon met King Pug eindelijk een serie liedjes op zijn manier spelen die hij op andere plekken (hij heeft al een half leven als sessiemuzikant en in bandjes achter de rug) niet kwijt kon. Drummer Caspar St Charles vormt nu samen met Wilkinson een power duo dat je al snel doet vergeten dat je maar twee mensen hoort spelen.

Op de debuut-ep staan zeven nummers, en zo hangt het een beetje tussen ep en volwaardig album in - het is in ieder geval een kennismaking die nieuwsgierig maakt, en een lekkere adrenalinekick - zet het geluid vooral even goed hard!

Klik op het driehoekje om het fragment te beluisteren.

 

terug naar de startpagina van moors magazine