signs

mietek szcześniak
- signs

 

 

Als je de muziek op dit Engelstalige album van de Poolse zanger/componist Mietek Szcześniak hoort denk je in termen van "grootse pop" of "machtige rock", want zo indrukwekkend klinkt het allemaal. Signs is een album dat nergens echt bombastisch wordt, soms wel een tikkeltje gedragen klinkt, maar ook dat hindert nergens. Het is gewoon machtige, grootse poprock. Luister maar eens naar de fragmenten, dan hoor je wel wat we bedoelen.

Hoe de Pool Szcześniak in contact is gekomen met de Amerikaanse Wendy Waldman, en hoe en waarom ze besloten samen liedjes te gaan schrijven en samen een album op te nemen, daar geeft het cd-boekje geen uitsluitsel over, maar het album is in ieder geval opgenomen in Warschau, Londen, Nashville, Muscle Shoals Alabama en Los Angeles, met Poolse en Amerikaanse muzikanten, waaronder een aantal verrassende, zoals Cindy Bullens (het muzikale zusje van Delbert McClinton) op gitaar en mandoline en Kenny Edwards op slide gitaar.

Machtige muziek, met schitterende schijnbewegingen, verrassende tempowisselingen, mooie hardzachtwisselingen, magnifieke en subtiele arrangementen en verbluffende zang van Mietek Szcześniak. Er staat maar één nummer in het Pools op dit album, maar de man schijnt al een kwart eeuw een ster in Polen te zijn. Dat geloof ik meteen. Nu de rest van de wereld. Indrukwekkend album, dat wel wat extra aandacht van de luisteraar nodig heeft voor het zich ten volle ontplooit.

Klik op het driehoekje om het fragment te beluisteren.

 

terug naar de startpagina van moors magazine