rock the tabla

rock the tabla
-
hossam ramzy & special guests

 

 

Wereldmuzieklabel Arc Music had een jubileum te vieren, en de Egyptische meesterdrummer en percussionist Hossam Ramzy liep al tien jaar met een geweldig idee rond, namelijk om met wat topmuzikanten samen een album te maken. Eén en één is twee, en nu ligt er Rock The Tabla van Hossam Ramzy met zijn speciale gasten AR Rahman, Billy Cobham, Manu Katché, Omar Faruk Tekbilek, Chaz Kkoshi, Phil Thornton, Joji Hirota, Jimmy Waldo, en nog een paar andere grootheden.

Ramzy heeft al behoorlijk wat indrukwekkende albums gemaakt als "Egyptische ambassador of rhythm", maar hier overtreft hij zichzelf, want dit album is opwindend van begin tot eind, terwijl hij er toch ook wat contemplatieve momenten heeft ingebouwd. De spanningsboog weet hij voortdurend mooi strak te houden, en zijn gasten hebben er duidelijk enorm veel plezier in. Het is Ramzy's feestje, maar elke muzikant die je hoort geniet overduidelijk mee.

Wat je, door al die gasten uit alle hoeken van de wereld, hier krijgt, is een fraai stukje wereldfusie, een mooi voorbeeld van muticultureel theedrinken dat verrijkende muziek oplevert. India, Afrika, Amerika, Europa, de Arabische wereld, alles fuseert hier moeiteloos met elkaar, en samen maken ze er een machtig mooi, opwindend en vrolijk feest van. Zo kan het dus ook. Heerlijk.

Klik op het driehoekje om het fragment te beluisteren.

 

terug naar de startpagina van moors magazine