milann en laloy

milann & laloy
- rozz

 

 

Gitarist en zanger Milann en diatonisch accordeonist Didier Laloy vormen al een tijd lang een gouden combinatie. Laloy laat al heel lang op verschillende fronten horen dat hij een van de avontuurlijkste en beste accordeonisten ter wereld is van dit moment, en Milann is gewoon een uitstekende liedjessmid die het avontuur zeker ook niet schuwt. Bij elk nieuw album zie je dat de grenzen weer wat verschoven zijn, en als luisteraar is het mooi dat je die reis zo goed kunt volgen, waarin de folk wordt losgelaten, en elementen uit jazz, wereldmuziek, tango, rock  en wat al niet worden toegelaten, met uitermate spannende resultaten.

Milann zingt op dit album niet alleen in het Frans, maar ook in het Nederlands en in het Engels, en met een beetje geluk kan dit album voor een grootse internationale doorbraak zorgen. Er hoeft maar één filmregisseur te denken dat bijvoorbeeld Toy's Sweat de perfecte herkenningstune voor zijn film zou kunnen zijn, en de wereld ligt echt open...

Dit is muziek die meteen aanspreekt, maar het is ook groeimuziek, fantastisch gearrangeerd, intelligent, subtiel, inventief, met verrassende tempowisselingen, fraaie lagen en prachtig samenspel. Een album waar je als recensent woorden tekort voor komt - ik kan er eigenlijk alleen in lyrische bewoordingen en superlatieven over spreken. En mocht je denken dat ik overdrijf: luister!

Klik op het driehoekje om het fragment te beluisteren.

 

terug naar de startpagina van moors magazine