smithers cd

chris smither
- hundred dollar valentine

chris smither

 

Als je tegenwoordig een goede singer/songwriter wil horen moet je op zoek gaan naar jonge meiden of oudere mannen. Chris Smither heeft er al een veertigjarige zangersloopbaan opzitten, waarin hij maar zo'n vijftien albums maakte, maar hij hoeft zichzelf niet zo nodig meer te bewijzen, en komt daardoor met een volstrekt relaxed maar vlijmscherp nieuw album dat beter is dan alles wat hij eerder maakte. Op Hundred Dollar Valentine staat geen enkel zwak nummer, en elk nummer is fraai gearrangeerd en groeit met elke draaibeurt.

We laten hier drie fragmenten horen, eerst een stukje uit het titelnummer waarmee de cd opent, dan Feeling By Degrees, waarin je mooi kunt horen hoe hij een nummer prachtig kan opstarten, en tenslotte Make Room for Me, waarin je kunt horen dat hij hier ook een meer dan voortreffelijke band om zich heen heeft staan. Zoals ik zei: relaxed, maar tegelijk scherp en to the point. Doordat hij zo ontspannen zit te zingen en te spelen valt bijna niet op hoe goed het allemaal is - dat is vaak het bedrieglijke van de laid-back aanpak.

Maar beluister dit album maar eens een paar keer achter elkaar en je bent verkocht. Een klein intiem meesterwerkje, dames en heren. Snel kopen, niet verder vertellen.

Klik op het driehoekje om het fragment te beluisteren.

 

terug naar de startpagina van moors magazine