incident on willow street

greg trooper
- incident on willow street

 

 

Greg Trooper is een van de allerbeste singer/songwriters die er in Amerika rondlopen, en dus is een nieuw album van hem eigenlijk altijd de moeite van het aanschaffen waard. Met andere woorden: je kunt een nieuwe cd van Trooper eigenlijk blind kopen, want de man heeft nog nooit een slecht liedje geschreven en nog nooit een slecht album gemaakt.

Nu heeft de man wel een paar tropenjaren achter de rug, met net weer een paar rampen op rij. Hij lag een tijd in de lappenmand nadat hij een eland voor zijn auto had gekregen, moest daarna niet alleen twee keer verhuizen, maar werd daarna een keer beroofd en tenslotte lag het huis waar ze toen in woonden precies op de verkeerde plek toen orkaan Sandy New York aandeed. Het huis liep onder water water en werd onbewoonbaar verklaard, waarna de familie Trooper een paar weken op logeerbedjes doorbracht. Uiteindelijk belandde hij in Brooklyn, waar hij in de Willow Studio's met zijn oude vriend Stuart Lerman onverstoord en ongebroken een magnifiek nieuw album opnam.

De band is ook dit keer weer dik in orde, met op gitaren, pedal steel, mandoline, fiddle, ierse bazouki en banjo snarenwonder Larry Campbell, drummer Kenneth Blevins, bassist Jack Saunders en organist Oli Rockberger. Zoon Jack drumt op twee nummers als gast mee en Lucy Wainwright Roche zingt op één nummer de tweede stem.

Maar het zijn vooral de magnifieke liedjes die het ook dit keer weer tot een topalbum maken. Raak, humoristisch, scherp, en nooit, nooit clichématig. Incident on Willow Street is een absolute aanrader.
Oh, en zijn platenmaatschappij was hij een tijdje geleden, vanwege uitblijvend commercieel succes (de man lijkt een echte artist's artist) kwijtgeraakt, waardoor hij zijn cd's nu op zijn eigen label uitbrengt. Een reden temeer om dat prachtalbum meteen aan te schaffen!
En ga vooral ook naar een optreden als hij bij je in de buurt komt!

Klik op het driehoekje om het fragment te beluisteren.

 

terug naar de startpagina van moors magazine