bottelaars en beesten

yoshimi
- bottelaars en beesten

 

 

Yoshimi is de artiestennaam van de ontwapenend na´evige Rotterdamse muzikale knutselaar Niek Hilkman, die op Bottelaars en Beesten wat liedjes verzamelde die hij tussen 2007 en 2012 opnam en die hij in 2013 uitbracht, nadat ze in Studio SanteBoutique in Rotterdam gemasterd waren. Je hoort ook wat van zijn vrienden op het album, maar het is vooral Niek en zijn licht absurdistische muzikale wereld die je hoort.

En dat is leuk, al slaat hij soms een heel klein beetje door in iets te slappe humor, en klinkt het af en toe net iets te chaotisch en te rommelig. Maar eigenlijk zijn die zwakke momenten ook weer heel aandoenlijk, omdat de rest juist zo goed en ingenieus en uitgebalanceerd klinkt. Van de twee covers (een Dire Straits cover en een Wim T Schippers cover) ga ik ook meteen breed grijnzen, omdat ze eigenlijk onweerstaanbaar grappig zijn.

De hoesjes van het kartonnen cd-doosje zijn met de hand bestempeld, dus allemaal anders - het exemplaar dat ik hier laat zien is dus uniek (het is nummer 12/101). Dat zijn dan weer de leuke details die de aanschaf van een echte cd de moeite waard maken, niet?

Klik op het driehoekje om het fragment te beluisteren.

 

terug naar de startpagina van moors magazine