dog daze...

csókolom

 

Csókolom is het kwartet van violiste en zangeres Anti von Klewitz. De meeste nummers op hun cd Dog Daze zijn traditionals, gearrangeerd door von Klewitz, al heeft ze zelf ook twee van de composities op haar naam staan. De ondertitel van de cd luidt "Fullbloods and hybrids from Greater Transylvania", en dat geeft wel een beetje aan wat je ongeveer kunt verwachten - de muziek klinkt Transylvanisch, maar er wordt niet al te puristisch gespeeld. Met veel energie wordt er een volstrekt eigen geluid gecreëerd.

Er wordt niet alleen energiek gespeeld, de band weet ook precies dat rauwe randje intact te laten die de muziek ook echt opwindend maakt. Zigeunermuziek, klezmer, gypsy swing en de Balkan zijn allemaal goed terug te horen, terwijl von Klewitz zelf met een karaktervolle stem ook echt tot je ziel weet door te dringen. Gepassioneerde muziek voor de buik en het hart. En er wordt ook door de strijkers vlammend gespeeld.

Mijn Heaven-collega Henning Bolte formuleerde het perfect: "...de hechte samenhang van een strijkkwartet, het ruwe van de rock, het swingende van de jazz en uiteraard de snelheid en wendbaarheid van de Balkan". Daar kan ik nauwelijks iets aan toevoegen.

De samenstelling van Csókolom:
Anti von Klewitz - viool, viola en zang
Sander Hoving - contra, viool, viola
Anneke Frankenberg - viool, viola
Jens Piezunka - bas

terug naar de startpagina van moors magazine