shotgun singer...

kris delmhorst

songs for a hurricane...

Even een kleine bekentenis - van Kris Delmhorst had ik al heel lang de cd Songs for a Hurricane in huis. Ik was nooit verder gekomen dan het eerste nummer, omdat haar manier van zingen me daar nogal irriteerde. Haar naam dook daarna regelmatig op, en de recensies waren over het algemeen lovend, maar toch dacht ik steeds dat het gewoon muziek was die mij toevallig niet lag.

En nu is er haar nieuwe cd Shotgun Singer. En die komt ineens wl binnen. Ook hier heeft ze soms de neiging wat rare trucs te gebruiken op zanggebied - ik ben bijvoorbeeld niet echt dol op het fluisterzingen waar ook Fransen zo dol op zijn - maar ze zingt vooral ingetogen en toch overtuigend haar bijzonder mooie liedjes, en de arrangementen zijn prachtig. Die tillen het album zelfs op tot ver boven het gemiddelde singer/songwritersniveau.

Over die arrangementen moet ik nog even zeggen dat ook die niet spectaculair of overrompelend zijn. Ze zijn wel gelaagd en geslaagd en perfect op de liedjes toegesneden. Daardoor is het een mooi intiem album geworden dat groeit als je het vaker draait. En het bij-effect was dat ik "Songs for a Hurricane" nu toch beter ben gaan beluisteren, en ook dat blijkt een magnifiek plaatje te zijn, al is het over de hele linie misschien iets minder sterk dan deze nieuwe.

  • Kris Delmhorst - Shotgun Singer - Signature Sounds Recording Company SIG 2012
  • Kris Delmhorst - Songs for a Hurricane - Signature Sounds Recording Company SIG 1279 - distributie Continental

 

terug naar de startpagina van moors magazine