risk of the roar...

kim miller

kim miller...

Americana is de muziek die alle typisch Amerikaanse muzieksoorten als country, blues, pop en jazz door elkaar roert, met de ene keer het accent op het ene, dan op het andere. Kim Miller zit nog het meest in de country-folkhoek, maar haar arrangementen zijn steeds verrassend genoeg om het toch maar bij "Americana" te houden, die ietwat onbestemde maar toch juist heel herkenbare categorie waarin juist singer/songwriters als Miller zich uitstekend thuis lijken te voelen.

Kim Miller schrijft mooie en intelligente liedjes, die door haarzelf perfect gezongen worden, al worden ze zelfs nog mooier als Tommy Elskes of Vince Bell er een tweede stem tegenaan gooien. Miller verzorgt op een paar nummers ook zelf de tweede stem, en ok dat werkt heel goed. Verder heeft ze nog een paar superieure muzikanten weten te strikken, als Tammy Rogers op fiddle, Andrew Hardin op gitaar, Warren Hood op fiddle, Chip Dolan op accordeon en Marvin Dykhuis, die de cd samen met Miller produceerde, op gitaar, mandoline en percussie.

Al met al is Risk Of The Roar een prachtig groeiplaatje geworden, zo'n cd die steeds mooier lijkt te worden. Een aanrader dus.

  • Kim Miller - Risk of the roar - Sea Robin Records SRR 102
     

terug naar de startpagina van moors magazine