anywhere but here...

michael brennan

 

Michael Brennan is een Canadese singer/songwriter met een mooie gruizige stem. Bovendien heeft hij een buitengewoon sterke band om zich heen staan met de onvolprezen Kevin Breit in een hoofdrol, vooral als gitarist. De naam van Breit heeft voor mij net zo'n signaalfunctie als die van Colin Linden - als zo'n naam opduikt weet je eigenlijk al dat je met kwaliteit te maken hebt, en je weet ook dat je niet gewoon een alledaags plaatje te horen krijgt.

Dat klopt hier dan ook helemaal. Brennan begint met een ouwetje, namelijk Mystery Train. Je moet toch wel een zeker lef hebben om zo'n nummer te gaan spelen, maar Brennan zet het nummer volledig naar zijn hand en maakt er iets speciaals van. Zijn eigen nummers die volgen zijn ook zeer sterk, en de arrangementen zijn spannend, stevig en verrassend, met soms een vet orgel, dan weer een rauw scheurende rockgitaar (Breit, die altijd op het randje speelt maar die nooit echt uit de bocht vliegt) en dan weer een fantastische ritmesectie die de boel op scherp zet.

Brennan zingt met een zelfverzekerdheid die de nummers nog sterker maakt, en de arrangementen zorgen ervoor dat dit album erg lang meekan. Lekkere muziek, rootsy, rockend, warm, gevoelig, met scherpte maar ook ontspannen. Luister om te beginnen gewoon naar het eerste nummer van dit schitterende album, en je wordt meteen meegezogen in de muzikale wereld van Michael Brennan. Rock en country krijgen hier op een nauwelijks spectaculaire manier weer een nieuwe dimensie. Een absolute aanrader van een plaat.

terug naar de startpagina van moors magazine