esra dalfidan's fidan - colors...

esra dalfidan's fidan

fidan - de band...

Esra Dalfidan zagen we voor het eerst zingen tijdens Watervloot Songbook, waar ze vooral Turkse liedjes zong, gewoon kaal door een pianist begeleid. Haar stem en haar zang maakten daar op iedereen grote indruk, dus we waren erg benieuwd naar haar eerste album. Op Colors zingt Dalfidan twee "Turkse" liedjes (eigenlijk zijn het twee traditionals uit Azerbijjan) en verder door haar zelf gecomponeerde liedjes in het Engels, en een nummer als Straight Ahead, dat feitelijk één lange scat is.

Fidan bestaat uit Esra Dalfidan, zang, Tobias Klein op basklarinet, Franz von Chossy op piano, Sean Fasciani op staande bas en Uli Genenger op drums. Een internationale goed op elkaar ingespeelde jazzbezetting die jazz speelt, maar wel jazz waar subtiel wat Oosteuropese kruiden door zijn geroerd, en met als basis en kern de onweerstaanbare zang van Dalfidan. Luister maar eens naar de woordloze, melancholieke start van Worthwhile, dat overgaat in een vrolijker liedje dat onderweg nog een paar keer wat ritmewisselingen kent.

Dalfidan is eigenlijk nog het meest meeslepend als ze zonder tekst aan het zingen slaat. Wat dat betreft hebben we hier een echte jazz-zangeres in optima forma te pakken - je krijgt de indruk dat ze zich pas echt goed in haar element voelt als ze vrij kan improviseren op haar eigen composities. Een sublieme zangeres met een zeer prima band, om vooral ook vaker live te gaan zien.

 

terug naar de startpagina van moors magazine