rendez-vous

palio-paréa

margot schenk en loek schrievers

carel van rijn

Palio-Paréa klinkt op Rendez-Vous als een traditionele Griekse band die diep in de Griekse tradities geworteld is. De verbazing is dan ook groot als je de bezetting van de groep ziet - dan zien we een paar oerhollandse namen - Margôt Schenk, Loek Schrievers en Carel van Rijn. Er spelen wel wat Griekse gasten mee, maar deze drie vormen de basis van de band, die al vanaf 1992 actief is.

Loek Schrievers schreef een aantal nummers, en hij produceerde het album, maar Margôt Schenk bepaalt met haar fraaie stem voor een groot deel het geluid van de band. De rembetika, de Griekse blues, is duidelijk de muziek waar deze band de inspiratie vandaan haalt. Dat blijkt onder meer uit het virtuoze gebruik van de bouzouki en de baglamas, maar vooral uit de gepassioneerde, soms bijna hartstochtelijke zang.

En dat is waar het in de blues, waar dan ook vandaan, toch steeds om draait - om de passie en de overtuigingskracht. En deze band speelt met een grote overtuigingskracht, met op momenten zelfs kippenvel als gevolg, en dat is wat mij betreft het hoogste dat je met muziek kunt bereiken.

terug naar de startpagina van moors magazine