café cubano...

putumayo presents
café cubano

 

Na het onverwachte en gigantische suces van de Buena Vista Social Club zijn er heel wat compilaties met Cubaanse muziek verschenen die meestal met het oog op een nog steeds welwillend publiek met enige slordigheid in elkaar gedraaid waren. Dat maakt je na een paar missers wat huiverig, maar zoals altijd heeft Putumayo, na een eerdere sublieme Cuba-compilatie, weer met smaak en gevoel voor kwaliteit een cd samengesteld met Cubaanse toppers.

Deze compilatie heet Café Cubano, en je waant je inderdaad op een warme zomerse dag in een Cubaans cafeetje, met een aantal soepeltjes swingende ontspannen nummers, waarbij we zoals ook gebruikelijk bij dit label weer een paar redelijk onbekende namen tegenkomen, terwijl alles van absolute topkwaliteit is. Luister bijvoorbeeld hoe Ignacio "Mazacote" Carrillo vooral tegen het einde van het nummer zijn hele ziel en zaligheid in het nummer Lagrimas Negras legt.

En alles is doordrongen van die subtiele en soepele swing die zelfs onze stijve hollandse heupen nog los weet te krijgen. Heerlijke muziek, om uiterst relaxed de zomer in te gaan, en garant voor een uitstekend humeur.

  • Putumayo presents Café Cubano - PUT 278-2

 


terug naar de startpagina van moors magazine