riccardo tesi en banditaliana...

riccardo tesi en banditaliana live

tesi...

Riccardo Tesi was vroeger vaak in Groningen omdat hij accordeonles gaf tijdens workshops op Schiermonnikoog. Daar hadden we waarschijnlijk ook dit unieke concert aan te danken eind oktober, het enige concert dat de band gaf in Nederland. Hoe vaak je Banditaliana ook gezien hebt, het is elke keer weer een feest om ze te zien spelen. Tesi zelf heeft een totaal eigen, meteen herkenbare manier van accordeon spelen - stevig spelend, zonder ook maar een beweging te veel te maken haalt hij alles uit zijn instrument, en dat is meer dan de meeste andere accordeonisten eruit weten te halen. De composities zijn melodieus, melancholiek en intelligent.

De band is onovertroffen - een slagwerker die vrijwel alles met zijn handen doet (ook de bekkens) en die heerlijk soepel en gevarieerd speelt, een fenomenale gitarist die ontzettend jazzy en swingend speelt en die met zijn hese stem de blues in de muziek brengt, en een geweldige saxofonist die met zijn hele lichaam staat te spelen.
Tesi kondigt de nummers in aandoenlijk gebroken Engels aan, en als ze gaan spelen gebeurt er iets, elke keer weer, dat het gewone speelplezier en het zeer goed naar elkaar luisteren overstijgt - noem het chemie, of magie, het effect is in ieder geval dat ik na ieder optreden van deze band pijn in mijn kaken heb van de grijns die al die tijd op mijn gezicht zat. Heerlijk.

terug naar de startpagina van moors magazine