amy martin - deliverance amy martin

Bij een bijzonder mooie plaat als deze noemen we ook even de muzikanten die er zo geÔnspireerd een aanrader van gemaakt hebben:

  • Amy Martin - zang, tweede stem, gitaar
  • Mason Tuttle - gitaar, mandoline, bas, tweede stem
  • Michael Blessing - drums en percussie
  • Jennifer Slayden - cello
  • Ellie Nuno - viool

 

 

Amy Martin besloot vijf jaar geleden dat ze haar geld wou verdienen met muziek, en sinds die tijd heeft ze haar eigen onafhankelijke label Raven's Wing Records opgericht en vijf albums uitgebracht, waarvan we het vijfde hier al weken draaien. Deliverance is iets heel speciaals, niet alleen vanwege de bijzonder mooie warme stem van Martin of haar lekker soepele manier van zingen, maar ook door de schitterende arrangementen. Zo begint het eerste nummer (Deliverance) met een eigenaardige ritmische drumroffel, valt er een gitaar in en begint Martin te zingen. Een fiddle volgt, de drummer gaat over op een gewoon ritme, er komt bijna ongemerkt een mandoline bij en je bent samen met Amy Martin op weg. Ze schreef niet alleen zelf alle liedjes, ze tekent ook voor die schitterende arrangementen. Dat levert een prachtplaat op, spannend van begin tot eind, maar door die stem ook enigszins verslavend. Zelf zingt Martin ook een aantal keren de tweede stem in.

De liedjes die Martin schreef zijn allemaal toppers, met mooie intelligente teksten. Het mooie is ook de soepelheid en de vanzelfsprekendheid waarmee hier muziek gemaakt wordt. Die arrangementen zijn overigens soms heel minimaal, maar buitengewoon effectief, zoals in het nummer Born in the Country, waar de tweestemmige (en driestemmige) zang van Martin wordt begeleid door handgeklap.

Dat Martin ook politiek geŽngageerd is blijkt onder meer uit het feit dat ze met de opbrengst van haar derde album een project in Afghanistan ondersteunde waarin vrouwen een gezondheids- en cursuscentrum opgezet hebben. Dat betekent overigens niet dat ze alleen politiek getinte kritische liedjes schrijft, daar is ze veel te veelzijdig voor. Martin is een schitterende verhalenverteller, en als je deze cd gehoord hebt heb je meteen ook een paar prachtverhalen gehoord. Een absolute aanrader, die je via haar eigen website voor slechts een tientje kunt bestellen (dat is tien dollar voor een klein uur prachtmuziek, dames en heren!)

  • Amy Martin - Deliverance - Raven's Wing Records RWR2004-5

terug naar de startpagina van moors magazine